Grote verkeerscontrole in centrum Apeldoorn - GelreNieuws        

Grote verkeerscontrole in centrum Apeldoorn

Geplaatst op 16 november 2012, om 18:14 uur

APELDOORN – De politie hield donderdagmiddag en avond een grote verkeerscontrole op het Marktplein en de Deventerstraat in Apeldoorn. De controle werd georganiseerd samen met de gemeente Apeldoorn en diverse partners en vond tussen 13.30 en 21.30 uur plaats.

Aan de controle werkten naast de politie ook de gemeente, de Belastingdienst, de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW), Route Mobiel, Delta Berging en Veilig Verkeer Nederland mee. Er werd gelet op en bekeurd voor diverse overtredingen, zoals het niet dragen van de gordel, het niet-handsfree bellen en te gladde banden. Ruim 100 weggebruikers kregen een bekeuring. Bijna 20 bestuurders konden ter plekke de voertuigverlichting tegen betaling laten reparen. Dat bespaarde deze bestuurders een bekeuring. Ook fietsers werden gecontroleerd op het voeren van fietsverlichting; 16 fietsers werden bekeurd, omdat zij geen of onjuiste fietsverlichting voerden. De fietsers kregen van de politie wel een setje lampjes mee om veilig thuis te komen. Eén wildplasser werd betrapt en bekeurd.

Twee automobilisten werden betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Zij bliezen 265 en 240 ug/l. Ze kregen een rijverbod van een paar uur en een bekeuring, die ze ter plekke meteen konden betalen.

De snelheid van het verkeer werd ook gecontroleerd. Op de Deventerstraat hield de politie een radarcontrole. In totaal ontvangen 65 automobilisten binnenkort een bekeuring, omdat zij te hard reden.

De Belastingdienst heeft in totaal vijf auto’s in beslag genomen in verband met een belastingschuld. Om diezelfde reden is er in totaal 45.000 euro direct geïnd.