Hennepkwekerij ontmanteld in Winterswijk

Geplaatst op 18 november 2012, om 20:24 uur

WINTERSWIJK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 18 november een hennepkwekerij ontdekt en leeggeruimd op de zolderverdieping van een bovenwoning aan de Tuinstraat in Winterswijk. Twee mannen zijn ter plekke aangehouden. In het onderzoek wat volgde is ook een kwekerij ontdekt aan de Verlengde Ratumsestraat in Winterswijk.

De politie stelde een onderzoek in aan de Tuinstraat naar aanleiding van een tip. De twee mannen werden aangehouden terwijl ze net meerdere vuilniszakken vol met henneptoppen wilden wegbrengen. In de woning werd een behoorlijk grote kwekerij aangetroffen. De kwekerij telde in totaal 670 hennepplanten en 560 potten waar planten in hadden gestaan die al (net) geoogst waren. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. De energieleverancier kwam ter plaatse en legt vermoedelijk een naheffing op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Alle planten zijn meteen afgevoerd en vernietigd en alle apparatuur is in beslag genomen en wordt ook vernietigd. De twee mannen, 25 en 34 jaar oud, uit Winterswijk, zijn ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek.

In het onderzoek wat op deze aanhoudingen volgde is zondagmiddag 18 november ook een kwekerij ontdekt en ontmanteld aan de Verlengde Ratumsestraat, wederom in een woning. Hier stonden ongeveer 250 planten. In deze kwekerij werd de stroom niet illegaal afgetapt. De kwekerij is ontmanteld, ook hier zijn alle spullen en planten vernietigd.

De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten, over beide kwekerijen.