Man (24) slaat en trapt bejaarde man

Geplaatst op 18 november 2012, om 20:23 uur

WINTERSWIJK – De politie heeft zaterdagavond een 24-jarige man uit Winterswijk aangehouden nadat de man een bejaard echtpaar had belaagd, en vernielingen pleegde bij hun woning, in de wijk Oostervoort in Winterswijk.

Rond 18:00 uur hoorde het echtpaar, een man en een vrouw van in de 70, dat er langdurig werd aangebeld bij de buren. Het langdurige aanbellen ging over in getrap en gebonk tegen de voordeur van de naastgelegen woning, waar niemand thuis bleek te zijn. De man van het echtpaar opende zijn voordeur om te zien wie er zo tekeer ging. Hierop richtte de 24-jarige man zijn woede vrijwel direct op de bejaarde man, die werd getrapt en geslagen. De vrouw van het echtpaar probeerde haar man nog te hulp te schieten, maar kreeg ook meerdere schoppen. De bejaarde man zag op een gegeven moment wel kans zijn wandelstok te pakken, sloeg de 24-jarige man daarmee weg bij zijn voordeur, en deed de deur dicht.

Hierna ging de 24-jarige volledig door het lint. Met een grote tegel gooide hij de ruit van de woonkamer van het echtpaar in, hij trapte een tuinmuurtje omver en smeet de brokstukken van het muurtje ook door het raam. Ook sloeg en schopte hij tegen de deur van de woning van het echtpaar en uitte hij allerlei bedreigingen. Op dat moment arriveerde de politie en werd de man meteen aangehouden.

De hevig geschrokken man en vrouw zijn opgevangen door de politie en ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. Hun letsel bleek beperkt te zijn gebleven tot blauwe plekken en zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De verdachte had door de wandelstok een hoofdwond opgelopen waarvoor hij wel naar het ziekenhuis moest. Na behandeling probeerde de man in het ziekenhuis nog weg te vluchten, maar werd snel overmeesterd door de agenten die hem begeleidden. Vervolgens is de man ingesloten op het politiebureau. In het proces-verbaal tegen de man neemt de politie mee dat de man ook allerlei bedreigingen en beledigingen uitte richting de politie