Kat beschoten met luchtdrukgeweer

Geplaatst op 23 november 2012, om 17:39 uur

WINTERSWIJK – De politie heeft aangifte opgenomen van de mishandeling van een kat in Winterswijk. De kat is vermoedelijk beschoten met een luchtdrukgeweer. De kat raakte hierdoor dusdanig ernstig verwond dat de dierenarts hem moest laten inslapen.

De kat was begin oktober meer dan een week vermist en werd op dinsdagavond 9 oktober door buurtbewoners in een tuin in de omgeving van de Generaal Berenschotweg teruggevonden. Het dier bleek een wondje te hebben en het achterlijf was verlamd. Bij de dierenarts rees het vermoeden dat het wondje ontstaan was door een luchtdrukkogel en dat de kat was beschoten. Hierdoor raakte het dier verlamd aan het achterlijf en werd besloten hem in te laten slapen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In de maag van de kat werd bij later onderzoek een kogeltje gevonden. Deze bleek inderdaad van een luchtdrukgeweer te zijn.

Het incident heeft in de buurt voor onrust gezorgd onder kattenbezitters. In de zomer van 2010 zouden ook twee katten in de buurt van de Ravenhorsterweg met een luchtdrukgeweer zijn beschoten. Een dierenarts moest één van deze twee katten daardoor laten inslapen.

De politie vraagt mensen in de wijk die mogelijk iets verdachts hebben gezien dat met dit incident te maken kan hebben om contact op te nemen met de politie via 0900-8844