Onderzoek overval cafetaria afgerond

Geplaatst op 24 november 2012, om 13:25 uur

APELDOORN – Het overvallenteam heeft het onderzoek naar de overval op een cafetaria aan de 1e Wormenseweg in Apeldoorn afgerond. Na de aanhouding van een 26-jarige man zijn later nog twee mannen aangehouden die bij de overval betrokken waren.

De overval is woensdagavond 27 juni rond 22:30 uur bij de politie gemeld. Kort daarvoor kwam een man de cafetaria in Apeldoorn binnen en dreigde de aanwezige medewerker met een vuurwapen, of iets dat daar sterk op leek. Hij eiste geld. Daarna ging hij er lopend met geld vandoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Er is direct een onderzoek ingesteld. Op 13 november is een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Uit vervolgonderzoek bleek dat er nog twee verdachten bij de overval betrokken waren. Twee Apeldoorners, 40 en 42 jaar, zijn maandag 19 november aangehouden. Zij worden ervan verdacht, samen met de 26-jarige man, de overval georganiseerd te hebben.

De twee Apeldoorners zijn donderdagmorgen voorgeleid bij de rechter-commissaris. Zij zijn in bewaring gesteld. Ook de 26-jarige man zit nog vast. Het overvallenteam heeft inmiddels proces-verbaal opgemaakt.