Man (18) op autodak meegevoerd na oplichting

Geplaatst op 17 november 2012, om 12:17 uur

APELDOORN – Een 18-jarige man uit Schalkhaar heeft vrijdag aangifte gedaan van oplichting en poging doodslag. De politie onderzoekt de zaak.

De jongeman had de dag ervoor via een veilingsite sportschoenen gekocht. Hij had bij een parkeerplaats bij het station in Apeldoorn met de verkoper afgesproken. Nadat de verkoop gesloten was en de jongeman onderweg was naar huis, kwam hij erachter dat de verkoper de sportschoenen had verwisseld voor een oud paar.

De man uit Schalkhaar sprak hierop via internet (onder een andere naam) op vrijdag 16 november opnieuw af met de verkoper. Op de parkeerplaats bij het station confronteerde hij, samen met zijn broer, de oplichter. Deze ging hierop met zijn auto er vandoor. De jongeman uit Schalkaar bleef de auto echter vasthouden en wist op het dak van de auto te klimmen en hier te blijven liggen. De rit ging van de Laan van Mensenrechten tot aan de Reigersweg. De oplichter probeerde de man door wilde manoeuvres en plotseling remmen van de auto te krijgen. Uiteindelijk liet de man uit Schalkhaar op de Reigersweg los. Hij raakte niet gewond.

De oplichter wist te ontkomen. Diverse mensen waren getuigen van het incident. Ook heeft een alerte getuige de wilde rit gefilmd. De gealarmeerde politie is een onderzoek gestart en hoopt binnenkort de oplichter te kunnen aanhouden.

Getuigen die zich nog niet gemeld hebben, worden verzocht zich te melden op telefoonnummer 0900 8844.