Man betaalt schadevergoeding na 15 jaar - GelreNieuws.nl

Man betaalt schadevergoeding na 15 jaar

Geplaatst op 22 november 2012, om 17:46 uur

AALTEN – Een man een man, een woord een woord….. een gezegde dat gelukkig nog uitkomt. Ja, want je staat toch wel te kijken wanneer je na jaren een toegezegde schadevergoeding uit handen van een agent thuisgebracht krijgt. 

Vijftien jaar geleden was een jonge moeder met haar twee kinderen in het dorp boodschappen aan het doen. Ze was op de fiets, de kinderen vervoerde ze ieder in een zitje en ze had de tassen al vol met boodschappen zitten. Toen ze bij haar fiets terug kwam, was deze gestolen.

De vrouw moest met haar kinderen lopend naar huis. Ze deed aangifte bij de plaatselijke politie en dankzij een getuige werd de verdachte aangehouden. De fiets was er nog wel, maar de kinderzitjes en fietstassen met boodschappen waren verdwenen.

De verdachte werd destijds veroordeeld en zou de ontstane schade van 250 gulden aan het slachtoffer betalen. In verband met zijn financiële situatie kwam het er nooit van. De agent die de zaak destijds behandelde sprak de Aaltenaar er regelmatig op aan en die zei iedere keer: “Een man een man, een woord een woord”.

De jaren verstreken en gisteren, woensdag 21 november meldde de man zich bij de politie in Aalten om zijn schuld te voldoen. Het bedrag was omgerekend in euro’s en de agent nam het dankbaar in ontvangst en ging er direct mee naar de bewuste vrouw. Zij was enorm verbaasd, maar zeer verheugd dat het gezegde toch was uitgekomen!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com