Overval op goudverkoopsters blijkt verzonnen - GelreNieuws        

Overval op goudverkoopsters blijkt verzonnen

Geplaatst op 15 november 2012, om 19:26 uur

BEEK – Het overvallenteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland heeft het onderzoek naar de overval op twee goudverkoopster afgerond. Gebleken is dat de overval in scene is gezet. Naast de beide vrouwen zijn er nog drie verdachten aangehouden.

De overval werd op 31 maart van dit jaar bij de politie gemeld. De vrouwen die net van het werk afkwamen, zouden die avond op de Peeskesweg in Beek zijn klemgereden door een auto. De inzittenden bedreigden hen met een vuurwapen en gingen er met goud en geld vandoor.

Het regionaal overvallenteam is direct met meerdere politie-eenheden een onderzoek begonnen, maar trof de bewuste auto niet meer aan. Tijdens het onderzoek rezen steeds meer twijfels over het waarheidsgehalte van de afgelegde verklaringen. Uiteindelijk kon worden vastgesteld, dat de hele overval in scene was gezet.

In het onderzoek, dat in samenwerking met de Duitse politie werd verricht, zijn in totaal vijf personen als verdachte aangehouden en verhoord. Naast de twee goudverkoopsters, een 36-jarige vrouw uit ’s Heerenberg en een 29-jarige vrouw uit Kleve (Duitsland) zijn er nog drie mannen aangehouden. Het gaat om twee Apeldoorners van 38 en 43 jaar en een 42-jarige Edenaar. Tegen alle verdachten, die inmiddels allen weer op vrije voeten zijn gesteld, is proces-verbaal opgemaakt voor verduistering in dienstbetrekking, of medeplichtigheid daaraan.