Veel bekeuringen bij controle Baak - GelreNieuws        

Veel bekeuringen bij controle Baak

Geplaatst op 15 november 2012, om 21:39 uur

BAAK – Bij een grootscheepse verkeerscontrole op de N314, de weg Zutphen – Doetinchem, zijn donderdagmiddag en -avond meer dan 160 automobilisten bekeurd.

De controle vond plaats op de N314 tussen Baak en Toldijk. Met behulp van kentekenherkenningsapparatuur werden automobilisten met een belastingschuld door motoragenten van de weg gehaald en naar industrieterrein Dambroek geleid. De belastingdienst heeft vanwege achterstallige belasting 9.500 euro geïnd. Ook heeft zij beslag gelegd op 18 voertuigen vanwege achterstallige betaling, vijf voertuigen werden direct uit het verkeer genomen.

Daarnaast had de politie aandacht voor verkeersovertredingen. Er zijn 62 bekeuringen uitgeschreven, waaronder voor mobiel bellen, verkeerde of defecte verlichting, verduisterde ruiten, het niet dragen van een autogordel, het rijden met te gladde banden, verlopen APK, de kentekenplaat niet goed zichtbaar, kleven, seinen naar andere weggebruikers en het niet verlenen van voorrang. De overtreders krijgen hun boete thuisgestuurd.

Daarnaast krijgen 110 automobilisten een boete thuis gestuurd voor te hard rijden.

Tot slot liep een automobilist tegen de lamp die een slokje te veel had gedronken. Hij blies een promillage van 0,6.

De verkeerscontrole begon rond 13.00 uur en en werd rond half zeven beëindigd. Naast politie en belastingdienst was ook de Koninklijke Marechaussee (KMar) en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RdW) aanwezig. In totaal werden zo’n 45 opsporingsambtenaren ingezet.

[jwplayer mediaid=”81918″]