Twee vrouwen aangehouden na winkeldiefstal

Geplaatst op 22 november 2012, om 16:14 uur

APELDOORN – De politie heeft woensdagmiddag in Apeldoorn een 25-jarige vrouw uit Zutphen aangehouden voor diefstal van sportschoenen bij een schoenenzaak aan de Deventerstraat in Apeldoorn.

Een 26-jarige vrouw uit Deventer werd diezelfde middag aangehouden nadat ze bij een winkel aan de Beekstraat in Apeldoorn kleding had weggenomen zonder te betalen.

De politie kreeg rond 14.30 uur de melding dat een medewerker van de schoenenzaak had gezien dat de 25-jarige vrouw een paar sportschoenen in haar tas stopte en, zonder deze te betalen, de winkel verliet. De medewerker kon de vrouw buiten aanhouden, waarna de politie werd gewaarschuwd. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau en na verhoor in vrijheid gesteld. De vrouw mag zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.

De 26-jarige vrouw uit Deventer rekende rond 15.30 uur in een kledingzaak aan de Beekstraat enkele kledingstukken af. Na controle van haar tas bleek echter dat daar meerdere kledingstukken uit de winkel zaten, die de vrouw had weggenomen zonder deze te betalen. Van één van de kledingstukken was het alarmlabel verwijderd, waardoor het kledingstuk beschadigd raakte. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld. De vrouw kreeg een boete van 300 euro en moet een schadevergoeding aan
de winkelier betalen. Ook kreeg de vrouw een winkelverbod.