Alcoholcontroles blijven noodzakelijk

Geplaatst op 16 december 2012, om 16:20 uur

ACHTERHOEK – Diverse bedrijven houden ter afsluiting van het jaar hun zogenaamde kerstborrel of diner. In dat kader heeft de politie dit weekend haar eerste alcoholcontroles gehouden. Elf bestuurders hadden toch gedronken, maar één van hen te veel.

De politie heeft vrijdag 14 december tot laat in de nacht in de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost-Gelre en Winterswijk samen met mensen van het BOB-team van Veilig Verkeer Nederland alcoholcontroles gehouden.

Men had voor deze avond gekozen omdat bedrijven in de aanloop naar de Kerstvakantie vaak een borrel of etentje organiseren. Dat daarbij gedronken wordt, is bekend.

Tijdens de controles in de vier Gelderse gemeenten werden 678 bestuurders gecontroleerd. Elf van hen bleken te hebben gedronken; één had te veel op en blies 195 ugl of tewel 0.4 promille. Aangezien het een beginnend bestuurder was, kreeg hij een boete van 340 euro. Medewerkers van het BOB-team van Veilig Verkeer Nederland reikten sleutelhangers aan de BOB’s uit. De controles worden herhaald.