Gewond na mislukte straatroof

Geplaatst op 6 december 2012, om 19:19 uur

ARNHEM – Een 18-jarige jongen uit Arnhem is 30 november ernstig toegetakeld bij een mislukte straatroof op het Nieuwe Plein in zijn woonplaats. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen en meldde zich dinsdag bij de politie voor het doen van aangifte.

Volgens het slachtoffer was hij die vrijdagavond tussen kwart voor elf en elf uur op het Nieuwe Plein nabij de Oude Kraan toen hij door een onbekende man werd aangesproken. De man eiste waardevolle spullen van het slachtoffer op. Toen de Arnhemmer daar niet op inging werd hij zo ernstig mishandeld dat hij – naar later bleek – ernstig gezichtsletsel opliep. Het slachtoffer is vervolgens naar huis gefietst en kwam er thuis pas achter dat hij ernstig letsel had. De Arnhemmer is intussen geopereerd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Volgens het slachtoffer was zijn belager een jongen of man met een tenger postuur en ongeveer 1.90 m lang. Hij droeg een jas met capuchon die zijn gezicht deels bedekte. De jas wekte de indruk te groot te zijn voor de man; verder droeg hij een spijkerbroek en donkere schoenen.

Op basis van een eerste onderzoek moeten er op het moment van het voorval meerdere voorbijgangers zijn geweest die wellicht getuige zijn. De politie roept hen dan ook met klem op te reageren. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.