Zesde verdachte aangehouden - GelreNieuws        

Zesde verdachte aangehouden

Geplaatst op 6 december 2012, om 19:09 uur

APELDOORN/VAASSEN – De politie hield in de nacht van zondag op maandag vijf mannen aan. Zij werden in Vaassen betrapt bij een vrachtwagendiefstal. Woensdag is een zesde verdachte aangehouden, een 35-jarige man uit Scherpenzeel.

Een buurtbewoner belde de politie maandagochtend vroeg dat hij een aantal onbekende mannen zag rondlopen op het terrein van een garagebedrijf aan de Runnenbergweg. Toen de politie aankwam reden twee vrachtwagens met gedoofde lichten het terrein af. Ook reed een personenauto met hoge snelheid weg. Een achtervolging was het gevolg, waarbij een agent op de banden van wegrijdende personenauto schoot. Twee mannen werden uiteindelijk aangehouden. Ook de bestuurders van de gestolen vrachtwagens konden worden aangehouden. Een vijfde verdachte werd aangehouden op het terrein aan de Runnenbergweg. Eén van de inzittenden van de personenauto bleef voortvluchtig. De man uit Scherpenzeel bleek de eigenaar van de personenauto te zijn, die na de achtervolging werd aangetroffen. De man heeft zich op het politiebureau gemeld en werd vervolgens aangehouden voor verhoor.

Alle verdachten zijn inmiddels verhoord en weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op. Het garagebedrijf waar de vrachtwagens zijn gestolen, heeft niets te maken met het zakelijke geschil, wat vermoedelijk ten grondslag ligt aan het gebeurde.