Meerdere inbraken op eerste kerstdag - GelreNieuws.nl

Meerdere inbraken op eerste kerstdag

Geplaatst op 26 december 2012, om 15:18 uur

REGIO – Op eerste kerstdag zijn er negen woninginbraken in de regio IJsselstreek gemeld bij de politie. Dat is duidelijk meer dan op een doorsnee dinsdag. Ook inbrekers weten dat de kerstdagen bij uitstek dagen zijn dat mensen op familiebezoek gaan, en langere tijd van huis zijn, en maken misbruik van dit feit.

De politie onderzoekt de inbraken en adviseert nadrukkelijk om tijdens afwezigheid de boel goed af te sluiten en een lampje te laten branden. Ook is het belangrijk om bij verdachte situaties in de buurt, bijvoorbeeld verdachte personen die in tuinen lopen of door ramen kijken, meteen de politie te bellen via 112 en kentekens en signalementen te noteren.

Dinsdag is er ingebroken aan de Doornbosch Hofstede en de Sophia van Wurttemberglaan in Eerbeek, de Rietdekkerweg in Gorssel, de Quabbenburgerweg in Terwolde, de Windheuvelstraat in Brummen, de Barchemseweg in Lochem, de Schoneveldsedijk in Barchem en de Wambuisstraat in Zutphen.

Ook is er 25 december een inbraak ontdekt aan de Willem de Merodestraat in Eerbeek die tussen 21 en 25 december gepleegd is.

Uit sommige woningen mist geld of sieraden. Ook is een tv gestolen uit een woning en uit een andere woning een fotocamera. Bij sommige woningen is niets weg of is nog onduidelijk of er iets mist.

De politie onderzoekt de inbraken en is op zoek naar getuigen. De politie vraagt mensen die in de omgeving van de inbraken iets verdachts gezien hebben om te bellen met de politie via 0900-8844.