Politie onderzoekt gijzeling jonge vrouw

Geplaatst op 9 december 2012, om 20:22 uur

WILP – De politie heeft zondagmiddag twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden een jonge vrouw onder dwang te hebben meegenomen. Beiden zijn ingesloten voor verder onderzoek.

De politie kreeg omstreeks 17.20 uur een melding van een passant bij tankstation de Vundelaar in Wilp, dat daar een jonge vrouw onder dwang in een auto was geduwd. De auto was weggereden richting Apeldoorn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Aangezien de auto bij het knooppunt Beekbergen meerdere kanten op kon, werden via de regionale meldkamer in Apeldoorn alle omliggende politiekorpsen in kennis gesteld. Kort daarop signaleerde een politie-eenheid de auto op de A1 onder Hoenderloo.

Om te voorkomen dat de auto met inzittenden kon ontkomen, werd besloten de auto met meerdere eenheden van de opgeroepen politiekorpsen, in te sluiten en te laten stoppen. Dit gebeurde onder Barneveld.

De inzittenden, twee 22-jarige mannen uit Winterswijk en Hof van Twente en een 18-jarige jonge vrouw uit Almelo zijn overgebracht naar het politiebureau in Apeldoorn.

De politie stelt een verder onderzoek in.