Ruim 1600 hennepplanten in beslag genomen - GelreNieuws.nl

Ruim 1600 hennepplanten in beslag genomen

Geplaatst op 13 december 2012, om 14:50 uur

APELDOORN – De politie heeft woensdagochtend in bedrijfspanden aan de Gladsaxe en de Rotstuin in Apeldoorn hennepkwekerijen opgerold. In de kwekerij aan de Rotstuin werden ruim 860 hennepplanten aangetroffen. In de kwekerij aan de Gladsaxe ruim 750. Eén van de huurders van het pand aan de Gladsaxe is aangehouden.

De politie stelde een onderzoek in naar de hennepkwekerijen na tips. Uit onderzoek van de energieleverancier bleek dat er in beide kwekerijen illegaal stroom werd afgetapt. De leverancier legt vermoedelijk naheffingen op. Eén van de huurders van het pand aan de Gladsaxe is inmiddels verhoord en weer in vrijheid gesteld.

De aangetroffen hennepplanten en overige benodigdheden zijn in beslag genomen en vernietigd.

Vooral bij hennepkwekerijen is het relatief eenvoudig om criminelen financieel ‘kaal te plukken’ omdat je het strafbare feit al kunt bewijzen (de hennepteelt). Er wordt dan berekend hoeveel geld er ongeveer verdiend is met de hennepteelt. Dit hangt ondermeer af van het aantal oogsten die er zijn geweest. Als duidelijk is hoeveel geld er ongeveer met de criminele activiteit is verdiend, legt de politie beslag op bijvoorbeeld dure auto’s, sieraden en woningen van verdachten. Twee auto’s zijn tijdens het oprollen van de kwekerij aan de Gladsaxe in beslag genomen. Wel zal ook hierbij het wederrechterlijk verkregen voordeel worden berekend en waar mogelijk achteraf het voordeel op de verdachten worden teruggehaald.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt. Heeft u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Kent u iemand die verdient aan criminaliteit? Bel de politie: 0900-8844 of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Zo kunt u een bijdrage leveren aan de veiligheid in uw eigen omgeving.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com