Aangehouden voor vernieling en brandstichting - GelreNieuws.nl

Aangehouden voor vernieling en brandstichting

Geplaatst op 12 januari 2013, om 10:31 uur

‘S- HEERENBERG – In een flat aan de Maria van Nassaulaan in ’s-Heerenberg heeft de politie donderdagavond een 31-jarige man uit die plaats aangehouden voor onder meer brandstichting en vernieling. De politie kwam de man op het spoor na een melding van relatieproblemen in huis.

Eerder op de avond was de politie naar het adres geroepen vanwege dreigende relatieproblemen tussen de bewoonster en haar ex-vriend. Later op de avond meldden buurtbewoners dat er vernielingen in huis werden aangericht en dat er huisraad op straat zou worden gegooid. Agenten werden bij aankomst niet binnengelaten, maar hoorden wel geluiden alsof er vernielingen werden aangericht. Nadat de deur was ingetrapt werd de 31-jarige ’s-Heerenberger aangetroffen. Omdat hij niet de bewoner bleek en onduidelijk was wat hij daar deed, werd hij direct aangehouden. De man stribbelde hevig tegen maar zijn verzet kon door de agenten worden gestaakt.

Agenten roken in huis een brandlucht en troffen in één van de kamers een beginnende brand aan. Pogingen om de brand zelf te blussen lukten niet, waarna de brandweer eraan te pas moest komen om de brand te blussen. Uit voorzorg werden zes naastgelegen woningen ontruimd, de bewoners konden later weer naar huis terug. De aangehouden man bleek de ex van de bewoonster en zit vast voor onderzoek. Bij het voorval was verder niemand gewond geraakt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com