Politie controleert actief op inbrekers

Geplaatst op 12 januari 2013, om 10:28 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een actie gehouden in Wezep. Hierbij werden op een aantal plaatsen passanten gecontroleerd op de aanwezigheid van inbrekerswerktuig en/of gestolen goederen. Tijdens de actie is er één aanhouding verricht voor drugsbezit.

 Ook zijn er een aantal automobilisten bekeurd. Anderen kunnen een bekeuring thuis verwachten voor een te hoge snelheid.De controle begon in de vroege avond en was rond 01.00 uur afgelopen. Er zijn geen inbrekers aangehouden. Wel is er een 26-jarige man uit Kampen aangehouden. In zijn auto werd ongeveer 20 gram wiet gevonden. Dit is in beslag genomen en vernietigd. De man is naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor verhoor. Ook maakt de politie proces-verbaal tegen hem op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tijdens de actie zijn er ook bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten. Tien van hen droegen geen gordel en negen bestuurders konden geen rijbewijs laten zien. Verder zijn er boetes uitgeschreven voor het niet handsfree bellen, een te donkere ruit, slechte verlichting op een aanhanger en geluidsoverlast.

Ook is er met behulp van een rader gecontroleerd op snelheid. Van de ruim 1.300 automobilisten kunnen er 152 een boete thuis verwachten. De hoogst gemeten snelheid was 91 km/h waar 50 km/h is toegestaan.

De politie houdt dergelijke acties om eventuele inbrekers af te schrikken en om een waarschuwing af te geven. Tijdens de wintermaanden worden er namelijk veel woninginbraken gepleegd. De politie probeert dat terug te dringen door actief te controleren. Ook kunnen inwoners zelf maatregelen treffen. Preventietips kunt u vinden op deze pagina.