Automobilist aangehouden na achtervolging - GelreNieuws.nl

Automobilist aangehouden na achtervolging

Geplaatst op 1 januari 2013, om 16:44 uur

ZUTPHEN – De politie heeft op dinsdag 1 januari in Zutphen een 23-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij reed met hoge snelheid door een rood verkeerslicht en veroorzaakte bijna een aanrijding. Ook probeerde hij aan de politie te ontkomen. Hij is ingesloten voor verhoor.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 01.25 uur dat bij de kruising van de Thorbeckesingel met de Gerard Doustraat een automobilist met hoge snelheid door het rode verkeerslicht reed en bijna een aanrijding had met een auto die wel wachtte. De agenten stelden een onderzoek in en gaven de bestuurder verderop een stopteken. Dit negeerde hij en met verhoogde snelheid ging de automobilist er vandoor. Hij probeerde via de Warnsveldseweg aan de agenten te ontkomen en bij de Den Elterweg reed hij weer door rood. In Warnsveld stopte hij plotseling en probeerde er lopend vandoor te gaan. Hij werd in een tuin aangehouden. Zijn passagier werd ook meegenomen naar het politiebureau.

De Hagenaar bleek geen rijbewijs te hebben en van hem is een bloedproef genomen voor het rijden onder invloed. De ademanalyse had hij geweigerd. Verder werden er ook nog hard-drugs aangetroffen en het onderzoek wordt voortgezet. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com