Groot onderzoek naar brand in scholen

Geplaatst op 1 januari 2013, om 13:58 uur

ARNHEM – De politie is een recherche-onderzoek gestart naar aanleiding van een brand in een scholencomplex aan het Breezandpad in Arnhem. De brand werd afgelopen nacht gemeld rond 01.30 uur. Op grond van eerste onderzoek kan de politie brandstichting nadrukkelijk niet uitsluiten.

Forensisch onderzoek moet duidelijkheid geven over de oorzaak. De politie roept iedereen op zich te melden als men informatie heeft die kan helpen. Bel in dat geval de politie op 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

De brandweer zette 5 blusvoertuigen, een ladderwagen en een hoogwerker in. Tweederde van het scholencomplex werd behouden; eenderde-voornamelijk De school de Kringloop- is uitgebrand. De nabij gelegen sporthal Elderveld werd nat gehouden om te voorkomen dat deze door stralingswarmte zou gaan branden. De scholen liggen in een woonwijk; de rook trok in noordoostelijke richting. De rook waarin giftige stoffen kunnen vrijkomen werd continue gemeten op gevaarlijke stoffen. Op de erfafscheiding van de scholen zijn geen gevaarlijke concentraties gemeten. Er is geen asbest bij de brand vrijgekomen. Even na 5.00 uur werd het sein brandmeester gegeven. De brandweer zette circa 70 personen in. De politie verzorgde een afzetting om buurtbewoners op veilige afstand te houden. Een ambulance stond uit voorzorg en veiligheid van de brandweerleden standby. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Zie ook:

Grote brand in scholencomplex Arnhem