Gewapende overval op Coop Steenderen

Geplaatst op 3 januari 2013, om 19:35 uur

STEENDEREN – Donderdagavond is een supermarkt aan de Dorpsstraat in Steenderen overvallen door twee nog onbekende mannen. Een derde dader wachtte buiten in een auto. De drie mannen zijn er met een geldbedrag vandoor gegaan. Er raakte niemand gewond.

De overval vond rond 17:45 uur plaats, terwijl de supermarkt open was. De twee overvallers die binnen zijn geweest droegen bivakmutsen, bedreigden meerdere medewerkers met een vuurwapen en eisten bij twee kassa’s en een postbalie geld. Daarna gingen zij er met een geldbedrag vandoor. Er raakte niemand gewond. Wel waren, aangezien de supermarkt open was, veel mensen getuige van de overval. Zij zijn opgevangen door de politie, die alle medewerkers en klanten die iets gezien hebben aan het horen is. De politie zal klanten en medewerkers die daar behoefte aan hebben ook in contact brengen met Slachtofferhulp.

Het overvallenteam van de politie stelt een uitgebreid onderzoek in, inclusief sporenonderzoek ter plaatse. Van de daders die binnen zijn geweest is op dit moment bekend dat het gaat om twee blanke mannen. Een van hen is vrij lang, ongeveer 1.90m., en heeft een fors postuur. De andere dader is ongeveer 1.80m lang en heeft een normaal postuur. De daders waren gekleed in donkere kleding. Van de dader die buiten wachtte is op dit moment nog niets bekend. Van de auto is vooralsnog alleen bekend dat het gaat om een vijfdeurs personenauto.

De politie is op zoek naar mensen die de overvallers misschien voor of na de overval hebben gezien. Het kan ook zijn dat de drie mannen in hun auto zijn opgevallen in Steenderen donderdagavond. Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.