Hennepkwekerij: Zes mensen opgepakt

Geplaatst op 3 januari 2013, om 21:01 uur

ZUTPHEN – De politie heeft donderdag een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Van Essenstraat in Zutphen. In de woning zijn zes personen aangetroffen die de net geoogste hennep aan het verwerken waren. De vier vrouwen en twee mannen in de woning werden aangehouden.

De politie stelde rond 16.15 uur een onderzoek in in de woning op basis van een melding uit de buurt. In de woning bleek op de bovenverdieping een hennepkwekerij te zijn ingericht. De ruim 230 planten die er hadden gestaan, bleken net te zijn geoogst. Zes personen waren in de woning aanwezig, die bijna allemaal bezig waren met het knippen van de hennep. De verdachten zijn afkomstig uit Maarssen, Utrecht (2 pers.), Vinkeveen, Houten en Lelystad en zijn tussen de 24 en 44 jaar oud. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

De kwekerij is ontmanteld en alle apparatuur en de geoogste hennep wordt vernietigd. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten en zoekt nog nader uit wat ieders rol is geweest in het geheel.