Politie betrapt mannen met gestolen fietsen - GelreNieuws        

Politie betrapt mannen met gestolen fietsen

Geplaatst op 10 januari 2013, om 19:30 uur

APELDOORN – De politie heeft in Apeldoorn twee mannen aangehouden die een gestolen fiets bij zich hadden. De fietsen zijn in beslag genomen en worden zo snel mogelijk teruggegeven aan de eigenaar. De politie benadrukt het belang van aangifte. In beide gevallen was er nog geen aangifte gedaan.

Twee surveillerende agenten zagen rond 14.45 uur een man, die bij de politie bekend is, op een vrij nieuwe damesfiets fietsen aan de Adelaarslaan. Toen zij de fietser wilden controleren, ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging, konden de agenten hem toch controleren. De fiets was vermoedelijk gestolen. De verdachte, een 42-jarige Apeldoorner, is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij voor nader verhoor ingesloten.

Rond middernacht zag een agent een man met een fiets aan de hand lopen over de Stationsstraat. De fiets was op slot en het viel de agent op dat de man de fiets meenam aan de bagagedrager. Toen de agent hem controleerde, kon de man niet duidelijk verklaren wat hij met de fiets van plan was of van wie de fiets was. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar is de 23-jarige Apeldoorn ingesloten voor nader verhoor.

Beide fietsen zijn in beslag genomen en de politie zoekt de eigenaren. Er was in beide gevallen geen aangifte gedaan. Wel was duidelijk dat de fietsen van diefstal afkomstig waren. De politie benadrukt het belang van snel aangifte doen. De politie vindt regelmatig fietsen terug die van diefstal afkomstig zijn.