Baby op snelweg bij ongeval A12 Arnhem

Geplaatst op 15 februari 2013, om 14:29 uur

ARNHEM – Donderdagavond vond er op de A12 bij Arnhem een eenzijdig ongeval plaats waarbij een baby licht gewond raakte. Door de gladheid botste de auto van de moeder tegen de vangrail en werd het jongetje uit de auto geslingerd en kwam op het wegdek terecht.

De moeder kon het kind net op tijd voor een aankomende auto oppakken en in veiligheid brengen. Het kind is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.

Het jongetje van net 1 jaar was samen met zijn 24-jarige moeder en oma op weg van Zoetermeer naar Duitsland. Het jongetje was onderweg al enige tijd aan het huilen waarop de moeder, die achter het stuur zat,  aan oma vroeg het kindje even uit het kinderzitje te halen en op de achterbank een schone luier te geven. Op dat moment reed moeder op het viaduct bij het knooppunt Waterberg, waar zij door de gladheid in een slip raakte en de auto tegen de vangrail botste.

Na enige seconden van de schrik bekomen te zijn, kwam oma tot de schrikbarende conclusie dat de baby was verdwenen door de kapotte linkerachterruit. Moeder wurmde zich hierop rechts uit de auto omdat de auto links tegen de vangrail stond. Ze zag toen ongeveer 15 meter achter haar auto iets op het wegdek liggen. Ze besefte dan dat dit haar zoontje moest zijn en rende er naar toe. Ze wist hem op te pakken en voor er een andere auto overheen kon rijden naar de vluchtstrook te brengen. De baby werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

Het jongetje werd uitgebreid onderzocht maar buiten een paar kleine schaafwondjes had hij, als door een wonder, geen letsel. Het jongetje wordt nog 24 uur ter observatie in het ziekenhuis gehouden. Het hoeft verder geen betoog dat het nut en de noodzaak van kinderbeveiligingsmiddelen en het juiste gebruik ervan in de auto, hiermee weer onomstotelijk is komen vast te staan.