Brandweerman overleden na carnavalsoptocht

Geplaatst op 11 februari 2013, om 12:02 uur

‘S HEERENBERG – Zondagmiddag is tijdens de carnavalsoptocht in ‘s-Heerenberg de 42-jarige brandweerman Paul Messing  onwel geworden en later in het Slingeland Ziekenhuis overleden. Dat maakt de carnavals vereniging bekend op hun website.

Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. Paul was werkend lid van de carnavals vereniging  d’Olde Waskupen. Ook was Paul sinds 2000 een gewaardeerd lid van de plaatselijke brandweerkorps. De collega’s van de brandweerpost en van Brandweer Achterhoek West zijn zeer aangeslagen door het plotselinge overlijden van Paul, zo meldden diverse 112-website’s.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In de optocht maakte hij deel uit van de carnavalsgroep van Spaarkas ’t Schuurke. Binnen de carnavalsvereniging was Paul lid van de technische commissie en werkte hij vele jaren mee aan de verlichtings-groep van de pronkzittingen.

In verband met het overlijden van Paul Messing werd de door de Raad van Elf georganiseerde ludieke raadsvergadering van maandagmorgen omgezet in een sobere bijeenkomst, waarin Paul herdacht werd.