Inbrekers door bewoner overlopen

Geplaatst op 13 februari 2013, om 15:00 uur

APELDOORN – Dinsdagavond hebben bewoners van een woning aan de Generaal van Swietenlaan twee inbrekers overlopen. Beide inbrekers wisten te ontkomen en namen onder meer geld en sieraden uit de woning weg.

De bewoners hoorden rond 18.30 uur gestommel in de woning. Toen de man des huizes ging kijken, trof hij twee mannen aan. Eén van de mannen wist direct te ontkomen en de tweede kon na een worsteling met de bewoner ook de woning uit vluchten. De mannen waren via een niet afgesloten deur de woning ingeslopen en hebben onder meer sieraden en geld weggenomen.

De politie heeft de zaak in onderzoek, heeft een Burgernetbericht en tweet verstuurd, en is op zoek naar mogelijke getuigen. Van de man die met de bewoner in worsteling kwam is een signalement bekend. Deze man is rond de 25 á 30 jaar oud, rond de 1.85 m lang en heeft een Oost-Europees uiterlijk. De man droeg een donker leren jack en heeft zwart kort geknipt haar. Personen die in de omgeving een verdachte situatie hebben gezien, worden gevraagd om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.