Aanhoudingen voor ruim 20 inbraken - GelreNieuws        

Aanhoudingen voor ruim 20 inbraken

Geplaatst op 16 maart 2013, om 14:47 uur

APELDOORN – De politie in Apeldoorn heeft de afgelopen twee weken een vijftal Apeldoornse verdachten aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij inbraken in de Apeldoornse wijk De Maten. Het onderzoek is nog niet afgerond en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De inbraken werden voornamelijk gepleegd in de Apeldoornse wijk de Maten. Opvallend was, dat deze in 2012 gepleegde feiten in een speciaal deel van die wijk (de Donken) plaats vonden. De daders kwamen via vooral (geforceerde) bovenraampjes binnen. Ook vonden er insluipingen plaats en al deze feiten vonden meestal ’s avonds of ’s nachts plaats. Het totaal aantal aangiften bedraagt ruim twintig.

De grofste inbraak vond in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 juli aan de Scheerdersdonk plaats. De bewoners waren niet thuis en na de inbraak werd brand gesticht in deze rijtjeswoning. De schade inclusief de buit bedroeg ongeveer 100.000 euro.

Bij de inbraken hadden de daders het vooral voorzien op mobieltjes, televisies, laptops en sieraden. Soms werden er ook andere dingen buitgemaakt.