Agent mishandeld na herdenking Theo Bos

Geplaatst op 8 maart 2013, om 15:08 uur

ARNHEM – Een agent is donderdagavond gewond geraakt nadat hij was belaagd bij het Gelredome . Het incident vond plaats na de herdenkingsdienst voor Theo Bos. De agent heeft mogelijk een gebroken kaak opgelopen.

De herdenking werd door ruim 6000 mensen bijgewoond. Een agent zag dat er rond half  tien een conflict ontstond bij het terrein van Gelredome. Toen hij de partijen wilde scheiden, is hij door één man mishandeld. De agent kwam ten val. Toen andere agenten hem te hulp schoten en de verdachte wilden aanhouden, werkte deze niet mee. De verdachte bleef zich verzetten en ook andere omstanders probeerden de aanhouding te voorkomen.

De verdachte zag kans om de agent, toen hij op de grond lag, nogmaals te schoppen. De 23-jarige man uit Westervoort kon toch worden ingerekend en is overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor nader verhoor en onderzoek ingesloten. De agent is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij heeft mogelijk een gebroken kaak opgelopen. De politie onderzoekt dit geweldsincident.

Beelden van de herdenkingsdienst:

[jwplayer mediaid=”86937″]