Stem op Kinderboerderij als Kroon Appel

Geplaatst op 16 maart 2013, om 18:56 uur

RHEDEN – Stichting Dierenweide Rheden doet mee om kroonappel te worden in gemeente Rheden. Zijdoen mee onder helpende hand omdat ze nog handen kunnen gebruiken.

Mede om aan de gemeente zelf te laten zien dat ook de kinderboerderij een plaatsje verdient en met dit bedrag verder de boel wil opknappen voor een nog betere uitstraling. Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Stichting Dierenweide Rheden doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie helpende hand. Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Rheden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen uit deze gemeente hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties  krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.