Rookmelder voorkomt erger bij woningbrand

Geplaatst op 26 mei 2013, om 07:19 uur

BRUMMEN – Een rookmelder heeft erger voorkomen bij een brand in een woning aan de Koppelenburgerweg in Brummen. De bewoners wisten zichzelf op tijd in veiligheid te brengen.

De bewoners van het huis lagen te slapen totdat rond 01.55 uur het brandalarm afging. Al gauw werd het vuur ontdekt en hebben de bewoners zichzelf in veiligheid gebracht en de meldkamer gebeld. De brandweer was snel ter plaatse, wel had het hulpverleningsvoertuig hinder toen ze onderweg waren. Ze moesten door smalle wegen waar ook nog eens geparkeerde auto’s aan de kant stonden, zoals de Wilhelminastraat in Brummen. Toen de brandweer de bocht vanuit de Arnhemsestraat wilde nemen, ging het krapjes aan. De chauffeur moest met centimeters nauwkeurig werken om er voor te zorgen dat een geparkeerde personenauto geen schade opliep.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De brandweerlieden hadden de brand snel onder controle. Het vuur woedde op de begaande grond rondom een houtkachel en op de eerste verdieping was er brand in de vloer. Naast de tweede tankautospuit van Brummen moest ook de Zutphense brandweer in actie komen met een hoogwerker.

De bewoners werden gewekt door het brandalarm. Als dit niet was gebeurd, had het allemaal veel erger kunnen aflopen. Ze kunnen tijdelijk niet in hun eigen huis slapen. De woning van de buren heeft lichte rookschade opgelopen, maar nadat de brandweer had geventileerd mochten zij wel weer verder slapen in hun eigen bed.