Onderzoek naar rellen Graafschap – Roda JC

Geplaatst op 11 juni 2013, om 12:55 uur

DOETINCHEM – De politie is een uitgebreid rechercheonderzoek begonnen naar aanleiding van de gebeurtenissen en rellen tijdens en na afloop van de voetbalwedstrijd tussen De Graafschap tegen Roda JC afgelopen donderdag 16 mei in het stadion ‘De Vijverberg’ in Doetinchem.

Bij die wedstrijd braken er ongeregeldheden uit waarbij door vooral de Limburgse supporters veel geweld werd gebruikt. Tot nu toe zijn er vijf aangiftes in het onderzoek betrokken. Daarbij gaat het om (zware) mishandeling, vernieling, brandstichting en openlijke geweldpleging.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Al bij aankomst bleken diverse aanhangers van de Limburgse club onder invloed van alcohol en ontstond er een schermutseling, waarbij een suppoost van het stadion werd mishandeld. De politie wist daarbij een 25-jarige man uit Heerlen direct aan te houden.

Vervolgens werden er bij de toegangshekken van het stadion vernielingen gepleegd en werd er in het bezoekersvak vuurwerk afgestoken en brand gesticht. Na afloop van de wedstrijd braken er weer ongeregeldheden uit tussen supportersgroepen waarbij twee gewonden vielen. Een 56-jarige bezoeker uit Doetinchem liep een ernstige verwonding op aan een arm nadat hij was bekogeld met een straatklinker; hij moest naar het ziekenhuis om geopereerd te worden. De andere gewonde was een agent die een volle bierfles tegen het hoofd kreeg.

De recherche is op dit moment bezig met het verzamelen en analyseren van beeldmateriaal van bewakingscamera’s in en rond het stadion. Aan de hand daarvan hoopt de politie de daders te kunnen achterhalen en aan te houden.

Zie ook:

– Rellen na afloop van Roda JC – Graafschap