Veel mensen wakker door toeterende treinen

Geplaatst op 11 juni 2013, om 03:31 uur

ARNHEM/ZUTPHEN – Door een seinstoring op treintraject Arnhem-Zutphen zijn veel mensen in de nacht van maandag op dinsdag in hun slaap gestoord. Twee toeterende treinen zorgden bijna een half uur voor geluidsoverlast.

De seinstoring vond plaats bij de laatste treinen van Arnhem naar Zutphen en Zutphen naar Arnhem. De stad Arnhem maar ook de dorpen Velp, Rheden en Dieren werden het meest getroffen. Veel mensen werden wakker. Op sociaal media, waaronder Facebook en Twitter vonden veel mensen het idioot waarom ze werden wakker gemaakt door deze toeterende treinen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bij seinstoringen zijn machinisten verplicht om te stoppen voor bewaakte en onbewaakte spoorovergangen en eerst te toeteren. Wanneer spoorwegovergangen lang dicht zijn, denken sommige bestuurders of voetgangers dat ze er wel even onderdoor kunnen, en dacht zorgt voor zeer gevaarlijke situaties.

Passagiers die in de trein zaten, hadden ruim een half uur vertraging. Nadat de twee treinen de dorpen uit waren, gingen ook de spoorbomen weer open en konden bewoners weer rustig verder slapen.