Veel schade na felle brand in Rheden - GelreNieuws        

Veel schade na felle brand in Rheden

Geplaatst op 18 juni 2013, om 05:16 uur

RHEDEN – Op de Blauwe pad in Rheden heeft in de nacht van maandag op dinsdag een felle brand gewoed. Niemand raakte gewond.

De brand werd rond 2.40 uur opgemerkt door een buurtbewoner die gelijk alarm sloeg. Er bleek een auto in de brand te staan met daarnaast een geparkeerde auto die ook vlam had gevat. De carport die erachter stond met daaronder een auto was ook al in lichter laaie. Buurtbewoners die wakker werden door het lawaai hebben nog geprobeerd te auto die onder de carport stond te redden en hebben de brandende auto op straat geduwd.

De rode gloed van het vuur was van drie straten verderop nog te zien. De brand ging gepaard met forse zwarte rookontwikkeling. De plaatselijke brandweer was snel ter plaatse en heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar de rijtjeswoning.

De schade is groot, in totaal gingen 3 auto’s in vlammen op. Ook de carport heeft grote schade. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie is nog opzoek naar mensen die wat verdachts hebben gezien.