Woning overvallen, politie zoekt getuigen

Geplaatst op 18 juni 2013, om 11:17 uur

APELDOORN – Twee tot dusver onbekende mannen hebben maandagavond een woning aan de Bloementuin in Apeldoorn overvallen. Daarbij is niemand gewond geraakt. De politie is een onderzoek begonnen en roept getuigen op te reageren.

Even voor half twaalf kwamen de overvallers aan de deur en bedreigden de 27-jarige bewoonster met een steekwapen. De daders gingen er even later met onder meer geld vandoor. Het zou gaan om twee mannen. De een was ongeveer 1.90 m lang en had een blanke huidskleur. Hij droeg een zwarte driekwart jas met capuchon. Verder is bekend dat hij brede, volle wenkbrauwen had die dicht bij elkaar stonden. De ander was kleiner dan de eerste en ongeveer 1.70 m lang. Hij had een wat molliger postuur dan de eerste en bolle wangen, deze man had een donkere huidskleur. Ook hij droeg een donkere jas met capuchon.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie is op zoek naar getuigen die deze personen wellicht kort voor of kort na de overval in de buurt hebben gezien. Volgens het slachtoffer zijn er zeker twee personen die belangrijke getuigen kunnen zijn. Er is namelijk door het slachtoffer, kort nadat de daders waren vertrokken, een gil gehoord van een vrouw. Daarnaast is kort voor de overval een man op een fiets voorbijgereden. Hij reed vanaf de Stille Tuin richting Teuge, had kort blond haar en droeg een wit T-shirt. Ook had deze man een soort koffertje achterop zijn fiets. Vooral deze omschreven getuigen, maar ook anderen die informatie hebben over deze overval, worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.