Verkeersruzie oorzaak dodelijk ongeval Duiven - GelreNieuws        

Verkeersruzie oorzaak dodelijk ongeval Duiven

Geplaatst op 20 juni 2013, om 12:15 uur

DUIVEN – De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval van zondagavond in Duiven aan de Vergertlaan. Inmiddels is bekend dat  er verkeersruzie voorgaand heeft plaatsgevonden.

Bij het ongeval raakten een 31-jarige inwoner van Duiven ernstig gewond en kwam een 34-jarige plaatsgenoot om het leven.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de groene Amerikaan waar zondag een twitterbericht over werd uitgedaan niets te maken heeft met het ongeval. Wel staat vast dat er een verkeersconflict is geweest tussen de witte Seat en een andere auto. De politie sprak al met diverse getuigen maar wil ook graag mensen spreken die wat kunnen vertellen over het gedrag van beide auto’s op de Vergertlaan.

Tijdens het onderzoek wordt ook gekeken naar eventueel aanwezig beeldmateriaal van camera’s in de omgeving van het incident. Ook wordt onderzocht of en welke strafbare feiten er werden gepleegd door de bestuurders van beide auto’s.

Zondagavond wordt er tussen 20.00 en 22.00 uur een buurtonderzoek gehouden. Mogelijk dat hieruit nog nieuwe feiten naar voren komen die bij kunnen dragen tot het duidelijk krijgen van wat er precies is voorgevallen die bewuste zondagavond. De politie is erg tevreden over de positieve bijdrage van omwonenden en getuigen.

Zie ook:

– Duiven: Dode en zwaargewonde na ‘achtervolging’

– Veel bloemen en verdriet bij plek des onheils