Vier inbraken op rij in centrum Doetinchem

Geplaatst op 24 juni 2013, om 16:28 uur

DOETINCHEM – In het centrum sloegen inbrekers in de nacht van zondag 23 op maandag 24 juni vier keer toe in huizen en bedrijven. In twee gevallen is een man gezien met hetzelfde signalement.

De politie is een onderzoek begonnen en roept getuigen op te reageren. Rond drie uur ’s nachts meldden getuigen dat er bij een horecazaak aan de Boliestraat zou worden ingebroken. Hoewel de politie binnen een paar minuten ter plaatse was bleek de dader al gevlogen. Bij de zaak bleek een ruit vernield. Het was de dader echter niet gelukt iets buit te maken.

Korte tijd later was het raak op De Veentjes, waar volgens getuigen een man zou hebben ingebroken bij een ijssalon maar ook hier bleek behalve braakschade niets te zijn ontvreemd. In beide gevallen was een man met een lange zwarte jas gezien op een fiets.

Later die nacht, om half vier en vier uur werd nog melding gemaakt van inbraken aan de Paul Krugerlaan en de Tollensstraat. Bij een huis aan de Paul Krugerlaan was het eveneens bij een poging gebleven. Op de Tollensstraat was onder meer een fiets en een laptop buitgemaakt. De politie sluit niet uit dat er verbanden zijn tussen de vier inbraken. De politie roept getuigen op zich te melden en is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.