Beelden van vechtpartij Zwarte Cross gezocht

Geplaatst op 30 juli 2013, om 16:59 uur

LICHTENVOORDE –  In het onderzoek naar een vechtpartij op het terrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, afgelopen zondagmiddag, is de politie  op zoek naar getuigen. Ook roept de politie op om gemaakte foto’s of filmbeelden te uploaden.

Bij de vechtpartij werden vijftien aanhoudingen verricht en raakten meerdere personen gewond, waarvan één ernstig. Die zondag sloeg omstreeks half vier de vlam in de pan toen een groep bezoekers zich op het terrein kennelijk misdroeg. Toen beveiligers wilden ingrijpen en de groep wilde verwijderen ontstonden er meerdere vechtpartijen. De politie wist daarbij uiteindelijk vijftien arrestaties te verrichten. Na een eerste onderzoek bleken er ook meerdere slachtoffers. Eén van hen, een 27-jarige man uit Leerdam had ernstig inwendig letsel opgelopen en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De man is inmiddels na behandeling uit het ziekenhuis ontslagen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De vijftien arrestanten zijn dertien mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 16 tot en met 50 jaar en afkomstig uit Herwijnen, Hellouw, Vuren, Leerdam, Oosterhout (NB) en Teteringen. Door enkele arrestanten is ook aangifte gedaan van mishandeling tegen hen. Om die reden zoekt de politie contact met getuigen en/of omstanders die beelden hebben gemaakt van de schermutselingen. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Camerabeelden zijn te uploaden via de website