Buurtkinderen vinden gestolen fiets terug

Geplaatst op 19 juli 2013, om 17:49 uur

WEHL – Op woensdag kreeg de politie een melding van een gestolen fiets. De eigenaresse van de fiets was in het dorp gaan kijken of de verdachte van de fietsendiefstal nog in de buurt was.

Op de Beekseweg treft zij een persoon aan op de gestolen fiets. De persoon wordt aangesproken en deze geeft de fiets terug. De man die de fiets had gestolen loopt door en verdwijnt in een tuin. Diverse buurtbewoners zetten het blok van woningen af en bellen de politie. De politie komt ter plaatse en weet de man, een 35-jarige inwoner van Doetinchem, aan te houden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op dat moment meldt zich een tweede benadeelde bij de politie die vertelt dat haar fiets ook gestolen is, mogelijk door dezelfde man. Op dat moment komen er enkele buurtkinderen aanlopen en die vragen wat er aan de hand is. De politie vertelt de kinderen dat er een fiets is gestolen en dat zij deze aan het zoeken zijn. De kinderen willen helpen en de moeder van de vrouw waarvan de fiets is gestolen, belooft de jeugd als ze de fiets vinden een zak snoep/ijs. Enkele minuten later komen de kinderen terug en vertellen dat ze de fiets hebben aangetroffen bij ‘Oldershove’ in Wehl. De eigenaresse ging vervolgens met de kinderen de fiets ophalen. De politie is daar niet meer bij geweest maar heeft er alle vertrouwen in dat de kinderen hun verdiende beloning na het terugvinden van de fiets hebben gekregen.