Honderden kinderen tijdens waterdag Brummen - GelreNieuws        

Honderden kinderen tijdens waterdag Brummen

Geplaatst op 24 juli 2013, om 17:40 uur

BRUMMEN – De eerste Waterdag op het Marktplein in Brummen was woensdag een groot succes. Mede door het prachtige weer kwamen honderden kinderen met hun ouders op het waterspektakel af.

Vooral de twee grote waterattracties, een tobbedansbaan en buikschuifbaan, waren grote publiekstrekkers. Ook tv figuur SpongeBob was geliefd. Veel kinderen, maar ook ouders, wilden met hem op de foto en deden mee met de SpongeBob-minidisco. Terwijl de kids zich vermaakten konden ouders genieten van een hapje of drankje op het terras van ’t Kromhout. Het horeca-etablissement had zich voor één dag omgedoopt tot de “De Krokante Krab” (een restaurant uit de tekenfilmserie SpongeBob SquarePants). En ook in Brummen werden natuurlijk Krabburgers verkocht.

Het Marktplein was verder aangekleed met een kleine markt. Daar konden kinderen onder andere eendjes vissen, stond het Waterschap en werden de nodige zomerse artikelen verkocht. Ook de brandweer was van de partij. Zij zorgen voor het nodige water en reden rondjes door het dorp met de grote rode brandweerauto. De Brummense spuitgasten bleken uiterst populair.

Het voorspelde ‘noodweer’ bleef gelukkig uit. Toch was de organisatie goed voorbereid op eventueel slecht weer. Zo konden bezoekers indien nodig binnen worden opgevangen.