Zwarte Cross: Morgen gaat het loos! - GelreNieuws        

Zwarte Cross: Morgen gaat het loos!

Geplaatst op 24 juli 2013, om 19:24 uur

LICHTENVOORDE – Donderdag opent de Zwarte Cross de poorten voor haar campingbezoekers. Rond 12:00 uur wordt deze opening groots gevierd met een spectaculaire stuntvliegshow, een enorm vuurwerk en een welkomsttoespraak van festivaldirectrice Tante Rikie.

Deze 17 de editie van de Zwarte Cross staat volledig in het teken van love, peace and harmony. “We vieren vrijheid, vrolijkheid en gezelligheid hier met elkaar!”, aldus Tante Rikie.

Speciaal voor de campinggasten zijn er donderdag exclusieve optredens van o.a. Will And The People, Don Diablo en gastheren Jovink & The Voederbietels. Rikie: “De campinggasten krijgen van mij allemaal een gratis roze zonnebril bij binnenkomst. Ze zijn de eregasten van het festival!” Vanaf vrijdagochtend 10:00 uur is de rest van de wereld welkom. Vorig jaar bezochten meer dan 156.000 mensen de Zwarte Cross.

Het luxe kampeerhotel ‘Grasnapolsky’, dat dit jaar zijn debuut maakt op de Zwarte Cross, is uitverkocht. 140 Luxe tenten voor twee en vier personen staan volledig ingericht klaar. Elke tent heeft ook een eigen stroompunt en tuinmeubilair. Daarnaast zijn er soortgelijke faciliteiten als in een hotel, zoals een hot tub, lobby en bar.

Zomerse weervoorspellingen
De weersvoorspellingen voor de Zwarte Cross zien er goed uit. Het belooft mooi zomerweer te worden tijdens het gehele weekend. Vanwege de goede omstandigheden tijdens de opbouwfase ligt festivalterrein de Schans er mooi groen bij en is de opbouw ook zeer voorspoedig verlopen.

Zwarte Cross niet uitverkocht
Geruchten dat de Zwarte Cross is uitverkocht zijn onjuist. Alle kaarten (m.u.v. het kampeerhotel) zijn nog verkrijgbaar. De organisatie adviseert echter wel, omdat de kaartverkoop op stoom is, om kaarten in de voorverkoop te bemachtigen. Kaarten bestellen kan via www.zwartecross.nl.