Metaaldieven na achtervolgingen aangehouden - GelreNieuws        

Metaaldieven na achtervolgingen aangehouden

Geplaatst op 18 juli 2013, om 20:04 uur

ZUTPHEN– In Epe zijn aan het begin van de middag op de Tongerenseweg twee mannen uit Deventer (26) en Apeldoorn (24) aangehouden, die eerder op de dag waren betrokken bij diefstal van metalen uit een bedrijf aan de aan de Hermesweg in Zutphen.

Het tweetal was er na de diefstal in hun auto (een grijze Volvo) vandoor gegaan. Op de Voorsterweg werd de auto van de mannen gezien, waarop de achtervolging door meerdere gewaarschuwde politiewagens uit de omgeving werd ingezet.

De achtervolging verliep via Voorst richting Apeldoorn, Wilp, Deventer, Terwolde. In een bocht van de Vaassenseweg in Terwolde ging hierbij een motoragent onderuit. Hij liep daarbij onder meer een gebroken sleutelbeen op. In Twello werd op de Kneuterstraat het stopteken van een politieman genegeerd. Die moest aan de kant springen. Later werd de auto onder Epe gesignaleerd en werd door de politie een tweede achtervolging ingesteld. Op een rotonde in de N309 probeerde de bestuurder via de berm een parallelweg op te rijden. Daarbij kwam hij in een sloot terecht en liep de auto een lekke band op, zodat verder rijden niet mogelijk was. Hierop gingen de mannen er rennend vandoor.

Na aanwijzingen van omstanders konden zij worden ingerekend. Graag wil de politie in contact komen met de chauffeur van een vrachtwagencombinatie die op de Kneuterstraat in Twello getuige was van het inrijden op de politieman. Verder wil zij in contact komen met weggebruikers die tijdens de achtervolging mogelijk in gevaar zijn gebracht door het gevaarlijke verkeersgedrag van de bestuurder van de grijze Volvo.

Beide mannen zijn ingesloten. Tegen hen wordt een nader onderzoek ingesteld. Twee politiemensen doen aangifte van poging tot doodslag.