Oog ‘kwijt’ na steekpartij Apeldoorn

Geplaatst op 23 juli 2013, om 15:48 uur

APELDOORN –  In de nacht van zaterdag op zondag is een 21-jarige jongeman uit Wezep gewond geraakt bij een steekpartij. Hij liep ernstig oogletsel op en is opgenomen in het ziekenhuis.

Agenten kregen omstreeks 04.25 uur een melding dat er in de Hoofdstraat ter hoogte van de Hema een vechtpartij gaande was. Toen zij bij de opgegeven locatie aankwamen, zagen zij diverse jongeren alle kanten opschieten. Een eind verderop, ter hoogte van C&A stonden ook enkele jongeren. In beide groepen werden twee jongeren aangewezen die mogelijk bij het incident betrokken waren. Zij zijn aangehouden en hebben een verklaring afgelegd.

Verder stond er een jongeman die aan zijn oog gewond was. Hij kon op dat moment geen verklaring geven over het gebeurde en is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Hier bleek, dat hij met glas in zijn oog was gestoken. Op maandag 22 juli heeft hij aangifte kunnen doen en toen werd ook duidelijk, dat hij blijvend blind is aan één oog.

De politie startte een onderzoek om duidelijk te krijgen in welke groep de verdachte van het steekincident zich bevond. Er zijn al diverse getuigen gehoord. Het slachtoffer heeft een signalement opgegeven van degene die hem heeft gestoken. Het gaat om een blanke jongen met donker kort haar. Hij is ongeveer 175 cm lang en droeg op dat moment een lichtgrijs, glimmend zomerjackje.

De politie vraagt getuigen, tips en foto’s van het gebeurde van afgelopen weekend. Getuigen kunnen ook anoniem praten met de Criminele Inlichtingendienst. Vraag dan naar deze dienst via 0900-8844.