Zondag Kromhout4KWF in Brummen - GelreNieuws.nl

Zondag Kromhout4KWF in Brummen

Geplaatst op 3 juli 2013, om 08:44 uur

BRUMMEN – In Brummen wordt aanstaande zondag 7 juli tijdens de finale van ‘Kilo’s voor Kansen’, een grote afvalrace in het dorp, flink uitgepakt. Op het centrale dorpsplein zijn tal van activiteiten, attracties en muziekoptredens.

32 mensen, 5 mannen en 27 vrouwen, zijn sinds medio mei druk bezig om lichaamsgewicht kwijt te raken. Deelnemers laten zich sponsoren voor iedere kilo die zij kwijt zijn. De opbrengst is bestemd voor KWF Kankerbestrijding.

De deelnemers, onder wie burgemeester Niels Joosten, zijn tot dusver in totaal 185 kilo afgevallen, aldus de organisatie. Hoeveel geld daarmee is opgehaald weet zij zondag tijdens de finale op het Marktplein pas.

De uitslag van ‘Kilo’s voor Kansen’ wordt zondag gepresenteerd door RTL-presentator Kevin Brouwer. Voor de deelnemer die procentueel het meeste is afgevallen heeft een organisatie, die in handen is van Frank van der Heide (‘t Kromhout) en Nathalie Boerdam, een prijs. Wat dat is, wil zij nog niet zeggen. “Dat blijft een verassing”, aldus de twee organisatoren.

De hele dag is er van alles te doen op het Brummense Marktplein, voor restaurant-lounge ’t Kromhout. Er zijn optredens van Kevin Brouwer, Dennis Wiltink en nog enkele andere artiesten en dj’s. Daarnaast zijn er tal van attracties zoals boogschieten, grote trampolines, golfen en kunnen bezoekers Brummen vanaf 25 meter hoogte bekijken. Ook staat er een grote voorleestent waar zelfs de bekende boekfiguur Geronimo Stilton langskomt. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van een hapje of drankje op het grote terras.

De dag wordt afgesloten met een kaarsenceremonie. Iedereen kan een kaars kopen en deze opdragen aan iemand die kanker heeft of heeft gehad. Dit doet u door op een (papieren) kaarsenzak een persoonlijke boodschap te schrijven voor een dierbare. Deze worden op het plein geplaatst. Er worden tijdens de ceremonie drie liederen gezongen door een groot koor en een gedicht voorgelezen. Daarnaast zal het pand van ’t Kromhout mooi verlicht zijn.

Naast ‘Kilo’s voor Kansen’ komen alle opbrengsten van de gehele zondag ten goede aan KWF Kankerbestrijding. De organisatie hoopt een bedrag van zo’n 8.000 euro op te halen.

Op de website www.kromhoutbrummen.nl is het hele programma te vinden. Ook is de organisatie actief op Twitter en Facebook. Bezoekers wordt gevraagd in hun tweets de hashtag #kromhout4kwf te gebruiken.

Het evenement is opgezet met behulp van sponsoren. De organisatie benadrukt deze in een reactie zeer dankbaar te zijn. “Zonder al deze sponsoren had er geen Kromhout4KWF plaats kunnen vinden.”