Zutphenaar aangehouden voor overval - GelreNieuws        

Zutphenaar aangehouden voor overval

Geplaatst op 21 juli 2013, om 18:14 uur

ZUTPHEN – De politie heeft zondagochtend drie mannen, waaronder een man uit Zutphen, aangehouden voor een overval op een man en een vrouw in een caravan aan de Vuurkuilweg in Hulshorst. De man en de vrouw bleven ongedeerd.

De 50-jarige man uit Hulshorst en een 39-jarige vrouw uit Harderwijk zaten rond 06.20 uur in de caravan toen er plotseling een man binnenkwam die geld eiste. Kort daarna kwamen nog twee mannen de caravan binnen. Het slachtoffer werd bedreigd met een mes. De overvallers zijn er uiteindelijk met verschillende goederen vandoor gegaan.

Na de overval is het mannelijke slachtoffer achter de daders aangegaan en zag ze wegrijden in een auto. De vrouw belde ondertussen de alarmlijn en gaf een duidelijke omschrijving van de auto door.

De gealarmeerde agenten zagen kort na de melding de bewuste auto rijden op de Newtonweg in Harderwijk. De auto werd tot stoppen gedwongen en de drie inzittenden werden aangehouden. De inzittenden waren een 37-jarige man uit Hattem, een 31-jarige man uit Wapenveld en een 31-jarige man uit Zutphen. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en zijn ingesloten.

In de auto werden de gestolen spullen teruggevonden. Na afronding van het onderzoek kunnen deze spullen terug naar de eigenaren.