Verdachte voor poging overval aangehouden - GelreNieuws.nl

Verdachte voor poging overval aangehouden

Geplaatst op 21 juli 2013, om 13:25 uur

WINTERSWIJK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 27-jarige man uit Enschede aangehouden op verdenking van een poging overval eerder die nacht.

Omstreeks middernacht kreeg de politie een melding dat een medewerker van een horecagelegenheid was overvallen bij het afstorten van de dagopbrengst. De 49-jarige medewerker ging de dagopbrengst afstorten bij een bank aan de Balinkesstraat. Terwijl hij daarmee bezig was, kwamen twee mannen met bivakmutsen op hem afgerend. Onder bedreiging van een vuurwapen eisten zij zijn geld. Toen bleek dat het geld al was afgestort vertrokken de overvallers zonder buit.

De politie startte direct een uitgebreid onderzoek. Ook werd Burgernet ingezet. Mede door een tip van een burger trof de politie omstreeks 02.00 uur een persoon aan op de Morgenzonweg die voldeed aan het signalement van één van de overvallers. De 27-jarige Enschedeër is aangehouden. De politie onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van deze man bij de poging overval. De politie is nog op zoek naar de tweede overvaller.

De politie vraagt mensen die iets gezien hebben van de poging overval, of iets verdachts gezien hebben in de omgeving van de Balinkesstraat of Morgenzonweg, zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com