Bewoner weet overvallers af te schudden

Geplaatst op 15 augustus 2013, om 12:54 uur

VELP – Een bewoner aan de Reigerstraat in Velp wist gisterenavond tegen 22.00 uur een overval op zijn woning te voorkomen door alert te reageren. De politie is direct na de melding op zoek gegaan naar de twee maar dit heeft niet geleid tot de aanhouding van de twee verdachten.

Een blanke man belde bij de woning aan waarop de bewoner het bovenste deel van de voordeur opende. De bewoner zag vervolgens nog een tweede persoon, een negroïde type naar de voordeur komen en voelde al snel aan dat er iets niet in de haak was en sloot meteen de deur. De negroïde man zou mogelijk een op een vuurwapengelijkend voorwerp in zijn hand hebben gehad.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De bewoners waarschuwden direct de politie. Er werd met meerdere eenheden in de omgeving uitgekeken naar de twee verdachten. Zij zijn er hoogstwaarschijnlijk op een scooter vandoor gegaan.

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die menen wat gezien te hebben. Meld dit dan bij de politie, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.