Zwaargewonde bij ongeval Otterlo

Geplaatst op 15 augustus 2013, om 19:12 uur

OTTERLO – Donderdagmiddag  heeft er op de Apeldoornseweg bij Otterlo een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij twee auto’s betrokken waren. Twee mensen raakte gewond, waarvan één ernstig.

Beide auto’s reden rond 17.00 uur in tegengestelde richting over de Apeldoornseweg toen een 60-jarige automobilist plotseling richting de verkeerde weghelft stuurde. De 69-jarige tegemoetkomende automobilist uit Rheden heeft nog geprobeerd uit te wijken maar kon een aanrijding niet voorkomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De Rhedenaar is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ter observatie is opgenomen. De automobilist uit Hoogeveen liep ernstig hoofdletsel op en is per traumahelikopter naar het ziekenhuis overgebracht.

Getuigen verklaarden dat de man uit Hoogeveen voor het ongeval slingerend over de weg reed. Daarnaast roken agenten bij de man een sterke alcohollucht en werd voorin de auto alcoholhoudende drank aangetroffen. In het ziekenhuis is van de man een bloedtest afgenomen om te onderzoeken of de man onder invloed was.

Het verkeersongevallenteam heeft ter plaatse onderzoek gedaan om de exacte toedracht van het ongeval te bepalen. In verband met het ongeval was de Apeldoornseweg enige tijd afgesloten. Het verkeer werd omgeleid.