Man aangehouden voor brandstichting Zevenaar 2011 - GelreNieuws        

Man aangehouden voor brandstichting Zevenaar 2011

Geplaatst op 10 september 2013, om 11:51 uur

ZEVENAAR – In het onderzoek naar een viertal brandstichtingen in een Zevenaars bedrijf in 2011 heeft de politie een verdachte opgepakt. Het gaat om een 24-jarige man uit Nijmegen. De man werd afgelopen donderdag 5 september op de luchthaven Schiphol aangehouden.

In de maanden januari en februari van 2011 woedde er vier keer brand in een pand aan de Edisonstraat, op een industrieterrein in Zevenaar. De branden bleken allemaal te zijn aangestoken. Bij de laatste van de reeks, in februari van dat jaar, werden camerabeelden gemaakt waarop de dader te zien was. Ook was te zien dat de man zelf vlam vatte bij de brandstichting.

De zaak werd in juni 2011 behandeld bij het AVRO televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ waarbij de camerabeelden aan het publiek werden vertoond. Hoewel de uitzending een zestal tips opleverde, leidde dat nog niet tot oplossing van de zaak.

Onderzoek aan de hand van DNA-materiaal leverde uiteindelijk een spoor op in de richting van de 24-jarige Nijmegenaar. Gedurende het onderzoek bleek ook dat de man in september 2011 betrokken was bij een geweldsdelict in Nijmegen. De man zag echter kans om naar het buitenland te vluchten.

Nadat er een internationaal opsporingsbericht was uitgegaan voor de Nijmegenaar kon hij uiteindelijk in september 2012 in Marokko worden opgespoord. Daarop werd een uitleveringsverzoek gedaan, waarna de man afgelopen donderdag in Nederland op de luchthaven Schiphol kon worden aangehouden. De Nijmegenaar zit voorlopig vast voor onderzoek.