Politie lost tientallen zaken op met diverse aanhoudingen - GelreNieuws.nl

Politie lost tientallen zaken op met diverse aanhoudingen

Geplaatst op 10 september 2013, om 11:53 uur

WESTERVOORT – Met de aanhouding van vijftien jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 22 jaar uit Westervoort heeft de politie tientallen zaken opgelost. Het ging daarbij onder meer om vernielingen, openlijke geweldpleging en diefstallen in Westervoort.

Bij de wijkagenten in Westervoort ontstond begin december vorig jaar zorg om een groep overlastgevende jeugd bij het jeugdcentrum Creon in het dorp. In de contacten die de wijkagenten met de groep had werd alcoholgebruik geconstateerd en een vermoeden van softdruggebruik. Ook was er sprake van een toenemend aantal gevallen van vernielingen. De groep bestond inmiddels uit enkele tientallen jongeren. Om de overlastklachten in te dammen werd de hangplek bij het Creon gesloten.

Een reeks van diefstallen van auto-emblemen was onder meer aanleiding tot het instellen van een onderzoek, dat enkele maanden in beslag nam. Daarbij kwamen de vijftien verdachten in beeld. Ze werden aangehouden en aan de tand gevoeld, waarna uiteindelijk zo’n 40 zaken konden worden opgelost, variërend van vernielingen, openlijk geweld tot diefstallen. De diefstallen werden soms gepleegd om van de opbrengsten drugs te kopen. Vernielingen werden vaak gepleegd onder invloed van alcohol. Het dossier is vorige week afgerond en ingestuurd naar het Openbaar Ministerie, dat zich verder over de zaak zal buigen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com