Arrestatieteam schiet bij aanhouding in Hengelo - GelreNieuws        

Arrestatieteam schiet bij aanhouding in Hengelo

Geplaatst op 16 september 2013, om 02:30 uur

HENGELO – Het arrestatieteam van de politie heeft zondagavond in het Gelderse Hengelo een doorgedraaide man opgepakt. Bij de arrestatie werden er schoten gelost.

Iets na negen uur begon de man met het dreigen met een mes naar zijn kind en zijn vrouw. De twee werden uit huis weggejaagd. De politie werd gealarmeerd en al snel bleek dat de agent meer gespecialiseerde politiemensen ter plaatse moest hebben om de man uiteindelijk te kunnen oppakken.

De 45-jarige Hengeloër had zich urenlang opgesloten in zijn woning aan de Kerkekamp en dreigde die in brand te steken.

De politie stuurde een onderhandelaar om op de man in te praten, maar hij bleef opstandig. ”Wegwezen nou. Oprotter hier!” zijn de worden die omstanders vaak hebben gehoord.  Ook hoorden  ze de man schreeuwen: ‘wegwezen, ik waarschuw je, het hele dorp gaat de lucht in’. ‘Ik ben helemaal niet belangrijk, jullie maken je maar druk om andere zaken’, meldt Omroep Gelderland.

Rond half twaalf is een arrestatieteam ingezet en is de man uit zijn woning gehaald. Hierbij werden enkele schoten gelost. De man raakte gewond. Hij is gearresteerd.

Uit voorzorg waren de woningen van de directe omgeving ontruimd. De omgeving werd groot afgezet door de politie om ramptoerisme te voorkomen.

Beelden GelreNieuws (update: 9:47):

Beelden Omroep Gelderland: